کابوسي به نام «پرنده»
کابوسي به نام «پرنده»
کابوسي به نام «پرنده»
ترجمه و نوشته: آرش راهبرد
آزمايش رادار شناسايي پرندگان در فرودگاه بوستون
فرودگاه بين المللي لوگان در شهر بوستون ايالات متحده اخيرا دست به آزمايش گونه اي جديد از رادارها براي شناسايي پرواز پرندگان در اطراف باند فرودگاه زده و اميدوار است راهي کم خطر و در عين حال موفق براي کاهش خطر ناشي از حضور پرندگان بيابد.
پرواز پرندگان در فرودگاه از ديرباز به عنوان بر هم زننده آرامش رواني خلبان ها و حتي کنترل پرواز مطرح بوده اما به دلايل مشخصي مبارزه با اين پديده با دردسرهاي بسياري همراه بوده است. نخست آنکه شناسايي پرندگان توسط رادارهاي معمول در هواپيماها تقريبا امري محال است و رادارهاي اطراف باند نيز اصولا چنين تواني را ندارند. از سوي ديگر روي آوردن به شيوه هايي چون کشتار پرندگان نيز عملي غير انساني تلقي شده و از سوي نهادهاي زيست محيطي پيگيري مي شود. ضمن آنکه بسياري از پرندگان به صورت اتفاقي در فرودگاه ها تردد مي کنند.
با اين حال با ساخت رادار جديد و استفاده آزمايشي از آن در فرودگاه لوگان بسياري منتظر اولين نشانه هاي مثبت براي مبارزه با اين بلاي آسماني هستند.
شناسايي براي فراري دادن
از رادار مرلين البته نمونه نيز در فرودگاه شهر دوربان در آفريقاي جنوبي وجود دارد که البته به اندازه اين يکي پيشرفته نيست. دومين رادار مرلين از نظر تکنولوژي متفاوت است و اميد زيادي به موفقيت آن مي رود (البته از سوي سازندگان آن) اين در شرايطي است که بعضي از مقامات پروازي در فرودگاه هاي ديگر هنوز در صدد يافتن راهي براي فراري دادن پرندگان هستند چون برخورد اين موجودات کوچک با موتور هواپيماها، خسارات زيادي به شرکت هاي هواپيمايي مي زند. «ديويد ايشيهار» مدير عمليات پرواز در فرودگاه ماساچوست معتقد است شناسايي جهت حرکت پرندگان، چندان مايه اميد و شادماني نيست چون فراري دادن آنها، مسئله مهمتري است. او حتي معتقد است که رادارهاي فعلي بيشتر به درد رصد اهداف کندي چون کشتي ها ميخورند تا هدف هاي زنده و کوچکي مثل پرندگان!
در عين حال «ماتيو کلوپ» بيولوژيست فعال در واشنگتن معتقد است که با بهبود آنت هاي موجود مي توان به شناسايي دقيق موجودات زنده مثل پرندگان نيز دست پيدا کرد.
آزمايش شبانه روزي
«گري اندروز» تکنسين اصلي رادار مرلين در فرودگاه بوستون با ظرافت مي گويد: اين يک ابزار جدي است رادار مرلين به ما قدرت بينايي بيشتري مي دهد چيزي که امروزه آن را نداريم. اين يک چشم جديد است.
منبع : نشريه نوآور شماره 60
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}